Produkujemy owoce z zachowaniem najwyższych standardów
Dobieramy odmiany owoców jak najbardziej popularnych i poszukiwanych przez konsumenta krajowego i zagranicznego. Wychodzimy naprzeciw rosnącym wymaganiom klienta.
Drzewa są formowane i prowadzone w taki sposób, aby jak największa ilość promieni słonecznych dotarła do całej powierzchni drzewka, co ma bardzo duży wpływ na jakość i smak owoców.
Ochrona przed chorobami i patogenami jest prowadzona zgodnie z zasadami Integrowanej Produkcji, co potwierdza wydany do lat certyfikat IP, który jest wydawany przez renomowaną firmę certyfikującą TUV Rheinland.
Zdrowie i bezpieczeństwo naszych konsumentów jest dla nas najważniejsze. Wyprodukowane owoce są poddawane testom na zaleganie niedozwolonych ilości szkodliwych substancji i środków chemicznych.
Znaczna część uprawy jabłoni jest okryta siatkami przeciw gradowymi, co zabezpiecza owoce przed uszkodzeniami i ma pozytywny wpływ na wybarwienie i brak uszkodzeń przez nadmierne nasłonecznienie owoców.
Cała powierzchnia sadu posiada instalację nawadniającą niezbędną w przypadku wystąpienia niedoborów opadów atmosferycznych i jednocześnie umożliwi precyzyjne miejscowe dawkowanie nawozów i odżywek w kwaterach i odmianach tego wymagających.
Zerwane owoce są poddawane procesowi presortingu, następnie schładzane w komorach chłodniczych, poddawane procesowi działania 1MCP zapobiegającemu przedwczesnemu dojrzewaniu owoców, a jednocześnie neutralnemu dla zdrowia człowieka.